Коалицията може да изкара 4-годишен мандат, правителството - няма. Това мнение

...
Коалицията може да изкара 4-годишен мандат, правителството - няма. Това мнение
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Как ще управляват тези хора заедно, ако не искат да подпишат един общ документ?

" Коалицията може да изкара 4-годишен мандат, държавното управление - няма ". Това мнение изрече пред БНР Юлий Павлов, шеф на Центъра за разбори и маркетинг.

По думите му за оцеляването на обединението ще е определящо желанието за оцеляване, тъй като някои от политическите обединения в нея може и да не участват в идващия парламент.

Според него коалиционното държавно управление " в този момент се прави на коляно ".

" Хората, които се спрягат за министри, нямат никакъв опит, тъй че някои от тях ще се оправят, други - не. Очаквам до година, година и нещо, а може и по-рано - да бъде направена смяна в кабинета, като мандатоносителят е същият, евентуално и със същия министър-председател, само че министрите подлежат на замяна ", посочи той.

Павлов беше безапелационен в прогнозата си, че няма да има предварителни парламентарни избори преди локалните през 2023 г.  

Партиите съвсем не помниха алените линии, които бяха сложили, уточни той и добави:

" Да няма съглашение сред ръководещите партии, а всяка да подписва с най-голямата - това е смешно. То е по-жалко от това да признаят, че предходния път са сбъркали и в този момент към този момент се подписват дружно. Как ще ръководят тези хора дружно, в случай че не желаят да подпишат един общ документ?... Едно е да имаш заместник-министър, а друго - консултант. Това е следващото, което се прави за парлама ".

Относно позицията на България по тематиката за Северна Македония и пътя ѝ към Европейски Съюз, Юлий Павлов съобщи, че е крайно време българското държавно управление да " признае дивотията на досегашната позиция, която ни сложи в извънредно неприятна позиция в Европейски Съюз и издигна до нечувани висоти омразата към България в РСМ ":

" Крайно време е това да престане, само че няма по какъв начин да престане, защото има Рамкова позиция на Народното събрание и няма по какъв начин да се промени. Оттук нататък ще ручаме жабетата.... Хората с българско съзнание в РСМ би трябвало да бъдат вписани в македонската конституция като държавотворен народ. Да стартира този развой, да стартират договарянията за присъединение - това са два процеса, които могат да вървят редом. Финализирането на присъединението да стане, когато е финализиран и този въпрос. Не съм уверен, че в Народното събрание ще се откри болшинство даже за тази рационална и елегантна позиция ".  

Според Павлов България ще стои на тази позиция за РСМ най-малко още година - година и половина.

  " Единственият път, с цел да реализираме възобновление на българщината в Северна Македония, е оптимално бързо те да влязат в Европейския съюз - да няма граници, да имаме оптималната опция там за книги и всички, а те да са ни признателни, че сме им помогнали за влизането в Европейски Съюз, а за това, че им пречим. Това е толкоз обикновено, че ми е чудно, че хората се вършат, че не го схващат ", заключи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР